VAĐENJE KRVI NA TERENU

VAĐENJE KRVI NA TERENU

Grad Zrenjanin donirao je Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ terensko vozilo za vađenje krvi, koje će ići isključivo u naseljena mesta na teritoriji grada, a ključeve je direktoru Doma zdravlja, mr Miodragu Subiću predao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

„Naši laboranti će odlaziti u ambulante u naseljenim mestima, vaditi krv i donositi je u Specijalističku polikliniku, gde su do sada svi stanovnici sa teritorije Grada Zrenjanina vadili krv. Ovde će se raditi analize, a rezultati će se elektronski slati nazad u ambulante u kojima su uzorci uzeti. Idemo korak napred, dakle prema pacijentima. Oni više neće morati da dolaze dva puta u Zrenjanin, odnosno da bi dali krv a onda uzeli svoje rezultate“,  izjavio je direktor Subić.

Kako je rekao gradonačelnik, postojala je potreba za ovakvim vozilom, i veruje da će ovo pomoći stanovnicima 22 naseljena mesta u okolini.“ Ovo nije prvi put da grad nabavlja vozilo za Dom zdravlja ali prepoznali smo potrebu i nabavili ovakvo jedno vozilo u želji da skratimo i proceduru i muku naših sugrađana kad je u pitanju vađenje krvi“, istakao je Janjić.

Budući da je inicijativa za pokretnom laboratorijom prvenstveno potekla od meštana naseljenog mesta Perlez, oni su imali tu priliku da prvi osete olakšice uzorkovanja krvi na licu mesta. Pacijentima iz Perleza danas je izvadjena krv u njihovoj ambulanti čime je i zvanično otpočela rad terenska laboratorija.

Scroll to Top