LABORATORIJA PO NAJSAVREMENIJIM STANDARDIMA

LABORATORIJA PO NAJSAVREMENIJIM STANDARDIMA

U Specijalističkoj poliklinici Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ puštene je u rad najsavremenija laboratorija za uzorkovanje i analizu krvi.

“Ovo je laboratorija sa najsavremenijom opremom ne samo u regionu nego i šire. Zahvaljujući brojnim donacijama opremljena je najsavremenijim aparatima  za hematološke i biohemijske analize. Ne mogu reći tačan iznos opreme, ali mogu reći da je samo jedan aparat vrednosti do 25.000 evra. Kupljene su i nove stolice, centrifuge i sva prateća oprema. Da bi sve  funkcionisalo na najbolji i najbrži način instaliran je i informacioni sistem. Sada imamo aparate koji sami izračunavaju rezultate, a putem interneta se šalju do terenskih ambulanti i čuvaju u elektronskoj arhivi”

Dnevno se u laboratoriji vrši od 200 do 400 analiza krvi i urina i ceo proces je olakšan i ubrzan zahvaljujući novom informacionom sistemu sa elektronskim uputima i bar-kodovima. Ceo ovaj proces osavremenjivanja laboratorijskog sistema trajao je tri godine.

Svečanoj prezentaciji nove laboratorije prisustvovali su i pokrajinski poslanik dr Predrag Matejin i zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

“Moram da naglasim da zgrade i objekti nisu dovoljni bez opreme, u svim ambulantama po naseljenim mestima, a i u samom gradu, sve ono što su zaposleni iskazali kao potrebu po pitanju opreme ovih dana dostavljamo ambulantama. Ipak, da bi sve to funkcionisalo, danas možemo da pustimo u rad ovu laboratoriju koja će nam mnogo značiti i koja će biti veza sa terenskim vađenjem krvi”, naveo je Santovac

Scroll to Top