IZVEŠTAJ  ŠTABA „ZIMSKE SLUŽBE”

Jp „Putevi Srbije“  na osnovu izveštaja štaba „Zimske službe“ obaveštava vas da je stanje na putevima u republici Srbiji sledeće:

Jp „Putevi Srbije“  savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji.

Najopterećeniji su putni pravci I prioriteta, auto-putevi, te se preporučuje oprezna vožnja!

Državni putevi I prioriteta – preporučuje se oprezna vožnja!

  • I v-12, Zrenjanin – Sutjeska, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

Prilazi graničnim  prelazima:

  • I v-12, most na Tisi – Zrenjanin – Žitište – Nova Crnja – državna granica sa Rumunijom (granični prelaz Srpska Crnja) kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.
  • II a-104, Vojvoda Stepa – Srpski Itebej – državna granica sa Rumunijom (granični prelaz Međa) kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.
  • I b-15, Novi Bečej (raskrsnica za Bašaid) – Kikinda – državna granica sa Rumunijom (granični prelaz Nakovo) kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

Stanje na teritoriji Srednjebanatskog okruga   

Bilo je potrebe za intervenisanjem putarskih preduzeća zbog snega na putu. Trenutno su svi putevi I, II i III prioriteta prohodni, snega ima do 5 cm.

Stanje na teritoriji grada Zrenjanina   

Na teritoriji grada Zrenjanina bilo je potrebe za intervenisanjem putarskih preduzeća. Putevi obuhvaćeni režimom redovnog zimskog održavanja su prohodni.