ZLATNI ZNAK ZRENJANINSKOJ SESTRI

ZLATNI ZNAK ZRENJANINSKOJ SESTRI

WP_20160512_13_40_50_Pro

12.-og maja obeležava se Međunarodni dan sestrinstva, a ove godine centralna proslava za Republiku Srbiju je održana na Zlatiboru. Tema ovogodišne manifestacije bila je “Sestre-snaga koja želi promene: poboljšanje otpornosti zdravstvenih sistema”. WP_20160512_13_39_23_ProTom prilikom na svečanoj proslavi dodeljene su nagrade i priznanja sestrama za njihove angažmane u profesiji, a najveće priznanje u se strinsvu, Zlatni znak, dodeljen je Đurđici Šljapić iz Zrenjanina, sestri Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov”. Zlatni znak dodeljuje Društvo medicinskih sestara, tehničara i babica Srbije, u okviru SUZR Srbije.

“Priznanje dobiti nakon dvadeset i jedne godine rada čast je i obaveza da se opravda poverenje onih koji su to primetili i nagradili. SvakakWP_20160512_12_24_30_Proo predstavlja podsticaj da se još više radi na ujedinjavanju, okupljanju, stručnom usavršavanju  medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara svih profila u Srednjebanatskom okrugu. Od medicinskih sestara u Domu zdravlja Zrenjanin nije bilo do sad nosilaca Zlatnog znaka. Ali jeste srebrnog. Srebrni znak se dodeljuje na nivou okružnih strukovnih asocijacija, a Zlatni na nivou Republike Srbije. Nosioci srebrnog znaka iz našeg Doma zdravlja su Pejović Slađana, Šari Biljana, Lukić Mirjana, Marija Marković, Škundrić Dragica. Medicinske sestre su saradnici u zdravstvenom sistemu, veoma važan deo sistema i poručujem mladim koleginicama i kolegama da se obrazuju, školuju, unapređuju svoje znanje i napreduju”, rekla je Đurđica Šljapić, glavna sestra službe Opšte medicine sa centrom za prevenciju i kućnim lečenjem u zrenjaninskom Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“.

U tom periodu od 11.05.-15.05.2016. održan je Kongres zdravstvenih radnika Srbije sa međunarodnim učešćem “Istaraži, saopšti, pitaj”.

Scroll to Top