TELEFONSKO SAVETOVALIŠTE

TELEFONSKO SAVETOVALIŠTE

Nakon tri meseca od početka rada telefonskog savetovališta “Deca Srbije” u Domu zdravlja “Dr Boško Vrebalov” zabeleženo je oko 1800 poziva, ili oko osamnaest do dvadeset poziva dnevno, što je zadovoljavajući broj. Od ukupnog broja poziva 40% su pozivi od porodica a 60% su pozivi ka porodicama.

Najčešće se javljalju porodilje u prvim danima nakon porođaja, ali su jednako zainteresovani i očevi. Najčešći problemi zbog kojih se obraćaju našem savetovalištu odnose se na dojenje, održavanje laktacije i negu grudi, načine na koje mogu da provere da li je njihova beba sita, ali i kako održavati, negovati i pratiti promene na pupčanoj rani. Javljaju se i roditelji starije dece koji se informišu o sezonskim bolestima kao i ujedima insekata što je ovog leta vrlo aktuelno.

Zbog nedovoljnog broja poziva, dežuranje u Savetovalištu u toku noći, pokazalo se kao neisplatljivo tako da se svi pozivi iz Zrenjanina preusmeravaju u savetovališta koja imaju noćno dežursvo čime je našim sugrađanima ipak omogućeno da 24 sata dobiju odgovore na svoja pitanja.

Scroll to Top