PRAKTIČNA NASTAVA U HITNOJ I ZA ĐAKE ŠKOLE „NIKOLA TESLA”

Vodeći se primerom saradnje Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ Zrenjanin i Srednje medicinske škole u Zrenjaninu u izvođenju praktične nastave za đake četvrte godine, započeta je saradnja i sa Srednjom Elektro-tehničkom i građevinskom školom „Nikola Tesla“ iz Zrenjanina. Đacima četvrtog razreda ove škole, smer Elektronika i nastavni predmet Elektronski medicinski uređaji, održan je blok predavanje od dva vezana školska časa iz nastave sa temom elektronski medicinski uređaji u Hitnoj medicinskoj pomoći. Nastavu su držali Goran Putić, glavni tehničar Službe hitne medicinske pomoći i dipl.ing.elektrotehnike Čileg Šandor, vodeći nastavnik praktične nastave.

Đacima je kroz demonstaciju i praktčan rad prvo objašnjen a zatim i prikazan rad deset medicinskih aparata (defibrilator, 12-o kanalni EKG, monitor za praćenje vitalnih funkcija, respirator, inhalator, laringoskop, otoskop, pulsni oksimetar, aparat za merenje nivoa šećera u krvi i suvi sterilizator) koji se koriste u Službi hitne medicinske pomoći.

„Ovo je prvo odeljenje Elektro-tehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“ Zrenjanin koje je deo praktične nastave održalo u nekoj zdravstvenoj ustanovi i napominjem da će učenicima ovakav interaktivni način izvođenja praktične nastave biti od izuzetne koristi u daljoj nastavi. Zahvaljujem se direktoru Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, mr Miodragu Subiću i Hitnoj medicinskoj pomoći na trudu i angažovanju u realizaciji ove saradnje“, rekao je vodeći nastavnik praktične nastave Čileg Šandor

„Izuzetno sam zadovoljan interesovanjem i radoznalošću učenika za ovakav vid praktične nastave. Napominjem da su naš Dom zdravlja i Hitna medicinska pomoć prvi put od svog osnivanja uspešno realizovali sve dogovore oko praktičnih nastava učenika Medicinske škole a zatim i Elektro-tehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“ Zrenjanin. U isto vreme veoma sam ponosan na činjenicu da je baš zrenjaninski Dom zdravlja u našoj sredini prepoznat i kao zdravstvena ustanova koja ne pruža samo zdravstvene usluge već i učestvuje u izvođenju praktične nastave i van polja zdravstvene struke!

Takođe, sada sam već siguran, da će se ovakav vid saradnje proširiti i na druge škole i nastaviti dugi niz godina jer nam je svima u interesu da pomognemo našoj deci tokom školovanja, oni su ipak naša budućnost i daju nam veru u bolje sutra“, naveo je glavni tehničar SHMP, Putić Goran.

Scroll to Top