OTVORENA AMBULANTA U JANKOVOM MOSTU

Danas je zvanično otvorena renovirana ambulanta u naseljenom mestu Jankov Most uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave i uprave Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“. Radovi su počeli sredinom novembra i trajali su duže od predviđenog roka zbog neplaniranih dodatnih radova i tehničkih problema. „Vrednost radova je preko dva miliona dinara, najvećim delom finansirano je iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje a delom iz budžeta zrenjaninskog Doma zdravlja. Finansiski je ambulanti pomogla i mesna zajednica Jankov Most koja je kupila namestaj. Ova ambulanta je zaista bila u jako lošem stanju, pre petnaestak godina je gorela i šteta od požara je samo sanirana, a više od trideset godina nije ulagano u nju“, naveo je mr Miodrag Subić, direktor Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“

Prilaz ambulanti kao i podovi unutar nje bili su od cigala, plafoni i zidovi napukli a namestaj dotrajao. Ambulanta je renovirana po svim standardima, fasada i pukotine su sanirane, stavljeni su savremeni podovi po standardima za zdravstvene ustanove a kupljena je i nova peć na čvrsto gorivo.

„Ovo je najbolji primer dobre saradnje između Doma Zdravlja, mesne zajednice Jankov Most i lokalne samouprave. To je samo deo naših nastojanja, pored razvijanja zdravstvene infrastukture u gradu trudimo se da poboljšamo i zdravstvenu zaštitu u seoskim mesnim zajednicama i time poboljšamo kvalitet života svim našim sugrađanima“, rekao je Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

Dok je trajala adaptacija ove ambulante, pacijenti su odlazili na preglede i po terapiju u susedno naseljeno mesto Mihajlovo, te su završetak radova meštani dočekali sa radošću. Ambulanta u Jankovom mostu radi dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom, dok je ostalim danima lekar u Mihajlovu.

„Jankov Most ima oko petsto stanovnika i većina pripada starijoj populaciji, čije je zdravlje narušeno, te smo sa oduševljenjem dočekali njeno renoviranje i opremanje. Ovakva savremena ambulanta mnogo će pomoći našim sugrađanima u zdravstvenoj zaštiti“, rekao je Igor Vorgić, potpredsednik saveta MZ Jankov Most.

Scroll to Top