DOM ZDRAVLJA “DR BOŠKO VREBALOV” ZRENJANIN NOMINOVAN ZA SERTIFIKAT “NAJBOLJA MEDICINSKA PRAKSA”

DOM ZDRAVLJA “DR BOŠKO VREBALOV” ZRENJANIN NOMINOVAN ZA SERTIFIKAT “NAJBOLJA MEDICINSKA PRAKSA”

Dom zdravlja “dr Boško Vrebalov” preporučen je za ulazak u proceduru dobijanja sertifikata “Najbolje medicinske prakse” od strane Evropske zdravstveme asocijacije (EMA). Na Generalnoj skupštini EMA u Londonu, koja će se održati od 21. do 22. novembra 2017. godine, naš Dom zdravlja će imati priliku da predstavi svoje uspehe u poslovanju i organizaciji tokom radnog panela organizovanog u okviru Generalne skupštine.

“Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da prisustvujete posebno organizovanoj sednici Evropske zdravstvene asocijacije na temu “Najbolja medicinska praksa” koja će se održati 21. novembra 2017. u Londonu, Velika Britanija. Program obuhvata  prezentaciju najboljih medicinskih praksi, u okviru akutne i opšte medicine u 2017. godini. Čast nam je da Vas obavestim da ste izabrani kao jedan od istaknutih predstavnika regionalne zdravstvene zaštite. Sokratov Komitet je preporučio Vašu instituciju za prestižnu međunarodnu nagradu u zdravstvu, “Rose of Paracelsus”. Ovo je priznanje za Vašu odličnu reputaciju, bezbednih i efikasnih metoda lečenja, visoko profesionalno medicinsko osoblje i savremenoj opremi. Ova nagrada će biti dodeljena najboljim klinikama i praksama čiji se profesionalizam potvrđuje, ne samo formalnim standardima, već i poverenjem klijenata”, navedeno je u dopisu našoj ustanovi.

Dobitnik ovog sertifikata stiče pravo na korišćenje logoa i slika Evropske zdravstveme asocijacije na reklamnim materijalima, uključujući memorandume i brošure.

Projekat sjedinjuje međunarodne profesionalne platforme za umrežavanje institucija, obezbeđujući spiskove i dalju promociju na visokom nivou nacionalnim zdravstvenim ustanovama i dobavljačima medicinske opreme uključujući popularizaciju inovativnih medicinskih usluga, tehnologija i proizvoda po evropskim standardima kvaliteta u zdravstvu. Specijalna sednica projekta će doneti kompleksnu istragu o trenutnim trendovima na tržištu u globalnom zdravstvu i medicinska putovanja od strane EMA predsednika, prezentacije delegata, diskusije i stručna savetovanja kao i zasluženo profesionalno priznavanje. Ovaj skup je mesto gde zdravstveni radnici mogu da uče i umreže svoje prakse i veština. Korist od prisustvovanja ovakvoj sednici za našu ustanovu su višestruke od čega se izdvaja  direktan pristup kliničkim treninzima za 12 specijalizacija, dostupnost najnovijim znanjima u lečenje pacijenata u složenim medicinskim uslovima, kao i podsticanje  susreta sa lekarima iz celog sveta.