ХАЛА КАО ВАКЦИОНИ ПУНКТ

Данас је у зрењанинскиј хали спортова Медисон отворен вакцинални пункт са шест тимова за имунизацију грађанства против вируса Sars-Cov-2. Интересовање за вакцинацију веће је од капацитета Дома здравља „Др Бошко Вребалов“ те је одлучено да хала Медисон буде отворена за ову намену.

„Овај пункт отворен је у сарадњи са два министарства, Министарством здравља и Министарством државне управе и локалне самоуправе. Овде ће бити вакцинисано грађанство, они који су се пријавили преко Е-управе. Спискове свакодневно добијамо од Завода за јавно здравље Зрењанин и око триста пацијената данас ће бити вакцинисано“, рекла је др Гордана Ђурић, координатор за масовну имунизацију кризног штаба Градске управе Зрењанин.

У овај пројекат укључили су се волентери Црвеног крста Зрењанин који су дали значајан доприносу у организацији вакцинације, као и Специјална болница за рехабилитацију „Бања Русанда“ одакле је као помоћ дошло три лекара и седам сестара.

Пункт у хали посетио је градоначелник Зрењанина, Симо Салапура који је искористио прилику да се вакцинише.

„Желео бих да поручим свим нашим суграђанима да верују лекарима, струци, научним достигнућима јер је вакцинација једини начин да савладамо корону и да заштитимо своје здравља. Радују нас подаци да данас први пут од 24. новембра 2020.год имамо мање од 1000 активних случајева заражених овим вирусом. То није разлог за опуштање и даље морамо да се придржавамо прописаних мера како би коначно стабилизовали број оболелих у нашем граду“, навео је Салапура.

Scroll to Top