ФИНАНСИЈСКА СРЕДСТВА ОД ПОКРАЈИНЕ

Покрајински секретаријат за здравство у 2022. години финансираће изградњу, одржавање и опремање здравствених установа чији је оснивач Аутономна покрајина Војводина. Средства су обезбеђена за реализацију програмске активности  изградње и опремање здравствених установа у државној својини.

Из тог буџета Дом здравља „Др Бошко Вребалов“, Зрењанин добио је око 6.300.000 динара. Средства ће бити утрошена за набавку ултразвучног апарата за педијатрију у износу од  2.700.000 динара и санитетског комби возила 8+1 за превоз пацијената за дијализу, у износу од око 3.600.000 динара.

Нови ултразвучни апарат биће коришћен за снимање развоја кукова код новорођенчади. Тиме ће бити комплетиран систематски преглед наших најмлађих без потербе заказивање ове услуге у Општој болници, где су до сада новорођенчад слата на снимање кукова.

Санитетско комби возило је од изузетног значаја за службу Хитне медицинске помоћи. Превоз пацијенета на и са дијализе биће лакше и брже организовано јер ће ново возило бити коришћено само у ту сврху. Тиме се растерећује и возни парк Хитне службе и ставља на располагање за превоз хитних случајева.

Scroll to Top