СРЦЕ ЗА ПОРОДИЦУ

Поводом Међународног дана породице, који се од 1994. године обележава сваког 15. маја, у Великој сали Градске куће одржана трибина под називом „Срце за породицу“. Циљ трибине је да се грађанима Зрењанина представи институционална подршка породицама са децом у раном узрасту, од рођења до поласка у школу.

„Трибину организујемо управо на данашњи дан, Међународни дан породице, како бисмо скренули пажњу на важност породице и како бисмо помогли родитељима који данас у овим, да кажем модерним временима, када се сусрећу и са новим технологијама, са демографским променама и уопште друштвеним променама, повећају своје капацитете и како би боље и лакше одгајали своју децу“, рекла је директорка Центра за социјални рад Оливера Лисица.

У раду овог скупа учествовали су представници Града Зрењанина, Дома здравља „Др Бошко Вребалов“, Предшколске установе Зрењанин, Завода за јавно здравље, Центра за социјални рад Града Зрењанина, Центар за пружање услуга социјалне заштите Града Зрењанина – Мост, дипломирани дефектолози и специјалисти за рану интервенцију.

О раду установа говориле су Слађана Станић, главна сестра Поливалентне патронажне службе Дома здравља „Др Бошко Вребалов“,  др Јелена Медић Симовљевић доктор специјалиста социјалне медицине Завода за јавно здравље Зрењанин, Емилија Краљ мастер дефектолог олигофренолог, специјалиста раних интервенција запослена у Основној и средњој школи „9. мај“, као и Татјана Лојовић, помоћник директора Предшколске установе Зрењанин,  Александра Мајсторовић дипломирани педагог, стручни радник и супервизор у Центру за социјални рад у служби за децу и младе, Невена Монтресор дипломирани психолог и директор Центра за пружање услуга социјалне заштите града Зрењанина „Мост“,  Драгана Коврлија дипломирани педагог и стручни радник у саветовалишту „Мост“ и Јелена Драгић начелница одељења друштвених делатности Градске управе града Зрењанин.

Породица представља најважнији животни оквир одрастања, васпитавања и социјализације.

Scroll to Top