САЈАМ РОДИТЕЉСТВА

У оквиру пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање”, које спроводи Министарство просвете уз подршку Светске банке, на тргу у центру Зрењанина данас је одржан Сајам родитељства у организацији Градске управе Зрењанин.

Циљ пројекта је унапређење доступности, квалитета и једнакости предшколског васпитања и образовања за свако дете, а посебно за децу из друштевно осетљивих група.

Дом здравља „Др Бошко Вребалов“ учествовао је на „Сајму родитељства“ где су Служба поливалентне патронаже, Саветовалиште за младе, Служба за здравствену заштиту деце и омладине као и Служба за здравстврну заштиту жена, заитересованим суграђанима делили промотивни материјал, давали савете младим родитељима и нашим најмлађим суграђанима показали како могу да помогну својим родитељима када је још једна беба у кући. Ово је била прилика да се одржи и час на терену са мамам и татама у оквиру „Школе за труднице“ који постоји низ година у нашој установи.

Родитељи и деца имали су прилику да учествују у разним креативним радионицама које су за њих припремиле установе из области образовања, здравства и социјалне заштите али и да добију савете и одговоре стручних лица на бројна питања. За децу је био организован полигон са низом занимљивих игара који подстичу моторику, групни рад, игру и забаву.

Scroll to Top