ПРИСТУП ВОДИ ЗА РОМСКЕ ПОРОДИЦЕ

Пројекат „Смањење додатне рањивости Рома, Ромкиња и других маргинализованих група, изазване пандемијом COVID-19 у 18 локалних самоуправа”, спроводи Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије у партнерству са организацијама Центар за интерактивну педагогију и Екуменска хуманитарна организација, уз подршку програма Немачке развојне сарадње „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији” који реализује Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

Пројекат се спроводи у периоду јул – децембар 2021. године на подручју 18 јединица локалне самоуправе: Нова Црња, Звездара, Крушевац, Краљево, Лозница, Бор, Ниш, Врање, Пирот, Владичин Хан, Стара Пазова, Ковин, Зрењанин, Смедеревска Паланка, Топола, Ваљево, Кањижа и Алибунар.

ПРИСТУП ВОДИ: За више од 500 ромских и других породица из осетљивих група биће обезбеђена трајна решења у вези са приступом води у сарадњи са осам локалних самоуправа.

Приступ тј прикључак на водоводну мрежу на територији града Зрењанина је добило 10 породица. Две породице у Панчевачкој улици и 8 породица у ромском насељу у Мужљи ,,Мужљански ритови”.

Представници пројекта са координатором за ромска питања у Зрењанину, Зијушом Шаћировићем и патронажном сестром зрењаниског Дома здравља обишли су породице у нашем граду које су добиле прикључак. Овом приликом подељена им је помоћ у виду пакета основних средстава за дезинфекцију против COVID-19.

Scroll to Top