ПРЕКО ПРОЈЕКТА ДО САВРЕМЕНОГ УЛТРАЗВУЧНОГ АПАРАТА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је 18.06.2020. уговоре за финансирање и суфинасирање изградње, одржавања и опремања 47 здравствених установа у Војводини за шта је из покрајинског буџета издвојено 420 милиона динара. На основу тог јавног конкурса Покрајинске владе, Дому здравља ”Др Бошко Вребалов” Зрењанин за набавку ултразвучног апарата за гинекологију, перинатологију и педијатрију обезбеђена су средства у износу од 3.900.000,00 динара.

„Затекли смо 2016. године веома лоше стање у здравственом систему када је реч о опреми, здравственој инфраструктури, али и о зарадама здравствених радника. За протекле четири године успели смо да повећамо обим финансијских улагања у ову област поставивши реконструкцију целокупног здравственог система у први план, што је и резултирало његовим брзим опоравком. На почетку бавили смо се одржавањем старих апарата, а данас се бавимо набавком најсавременије опреме и то је резултат заједничког рада“, изјавио је Мировић.

Набавка новог, савременог ултразвучног апарата допринеће већем кавалитету дијагностичких прегледа у Саветовалишту за жене и Дечијем диспанзеру. Овај уређај омогућиће нашој установи да пружи услуге које до сада нисмо били у могућности да пружамо, снимање кукова одојчади.

Саветовалиште за здравствену заштиту жена поседује један ултразвучни апарат, стар 14 година.  На том апарату урађено је укупно 5.700 ултразвучних прегледа. Укупан број свих прегледа у Саветовалишту током 2019. год. био је 43.083. Постојећи ултразвучни апарат није у могућности да подмири потребе службе за све већим бројем ултразвучних прегледа, као ни да испуни све захтеве у погледу дијагностике. Апарат има слабију резолуцију, слаб и спор процесор, захтева чешће сервисирање.

Scroll to Top