ПОСЕТЕ ДЕЦЕ СТОМАТОЛОГУ

Прегледи и лечења болести уста и зуба код деце до навршених 18 година живота, односно до краја прописаног средњошколског, или високошколског образовања, а најкасније до навршених 26 година живота је бесплатно.
Уколико се деца у пратњи родитеља или старатеља не одазову редовно (једном годишње) на превентивне стоматолошке прегледе морају платити 35% од утврђене цене услуге лечења болести уста и зуба.
Прва посета стоматологу препоручује се у периоду између шестог и деветог месеца одојчета, а најкасније до првог родјендана. Тај период је важан за процену ризика настанка обољења зуба и ортодонских аномалија и обуку родитеља о правилном одржавању хигијене уста и зуба код деце. У узрасту од 1-18 година неопходно је одлазити на контролне прегледе сваких 6 месеци. Осим редовних прегледа, редовно прање зуба и одржавање оралне хигијене (бар два пута дневно), употреба адекватне четкице и пасте са флуором, правилна исхрана (3 главна оброка и 2 ужине, без грицкања између) и редовне стоматолошке контроле – предуслови су за здраве зубе.
Дечији узраст је период живота када се усвајају правилне навике понашања како у погледу општег тако и оралног здравља које постају дубоко усађен образац понашања. Зато од Вас очекујемо да заједно са нама помогнете Вашим најмлађима да посете стоматологу не буду стрес и повремена обавеза већ добра навика коју ће спроводити током целог живота.

Scroll to Top