НОВО УРГЕНТНО ВОЗИЛО ЗА ХИТНУ

Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља “Др Бошко Вребалов” добила је нови реанимобил са комплетном опремом по највишим стандардима. Кључеве од новог аутомобила у руке директорици зрењанинског Дома здравља, др Гордани Ђурић уручио је градоначелник Зрењанина, Чедомир Јањић.
“Велико хвала господину Јањићу и локалној самоуправи што су имали разумевања за наше потребе и проблеме. Ово возило има најсавременију опрему и пуно ће значити лекарима ургентне медицине у Хитној помоћи, а посебно нашим пацијентима. Ми током дана на терену имамо три лекарске екипе и два сигурна ургентна возила. Друга два реанимобила прешла су до сада велику километражу, између 350 и 400 хиљада километара, те би било добро да у неком будућем периоду набавимо још два нова ургентна возила”, рекла је др Ђурић
Највећи проблем зрењанинске Хитне помоћи је величина територије коју покрива. Збрињавају се пацијенти у граду као и они у 22 околна насељена места Општине Зрењанин. Такође, Служба хитне медицинске помоћи врши транспорт пацијената са секундарног на терцијарни ниво, што значи да се пацијенти који су хоспитализовани у зрењанинској болници по потреби се пребацују на Клинички центар Војводине, Институт у Сренској Каменици или ка клиникама у Београду. Сваки аутомобил у возном парку Хитне помоћи прелази велику километражу у току дана, те ће овај нови реанимобил свакако бити од изузетне користи.

Scroll to Top