НОВИ РЕАНИМОБИЛ У ХИТНОЈ ПО НАЈВИШИМ СТАНДАРДИМА

Служба Хитне медицинске помоћи зрењанинског Дома здравља од Министарства здравља добила је санитетско возило у оквиру пројекта “Хитан одговор Републике Србија на COVID-19”.

Реч је о реанимобилу најсавременије генерације и такво возило до сада нисмо имали у нашем возном парку.

“Оваква донација је од непроцењивог значаја за наш Дом здравља. Будући да ми покривамо изузетно велику територију наше општине, ово возило је дошло у правом тренутку како бисмо могли брже и сигурније доћи до сваког нашег пацијента. Ми стално радимо на обнављању и јачању нашег возног парка, а ово су заправо најмање возла, то су покретне амбуланте”, рекао је мр сц.мед др Здравко Ждрале, директор Дома здравља “Бошко Вребалов”.

Реанимобил опремљен је са новим медицинским и санитетским апаратима најновије генерације по свим европским стандардима. Вредност опремљеног возила је око 100.000 ЕU.

“Возило је опремљено са дефибрилатором са мониторингом, дванаестоканалним ЕКГ апаратом, даскама и носилима за транспорт пацијената, ларингоскопом за интубацијом, три боце са кисеоником. Оно што је новина у овом возилу је озонизација, односно дезинфекција простора у којем борави пацијент директним ослобађањем озона. Такође изоловано је и посебно грејање у задњем делу где је пацијент, независно од кабине у којој се налази екипа те се може подешавати по потреби. Оно што недостаје је транспортни респиратор. Свакако је у плану његова набавка и тада ће ово возило бити у навишој класи по својој намени”, истакла је др Ивана Сремац, начелница Службе хитне медицинске помоћи.

Представљању новог возила присуствовали су градоначелник града Симо Салапура, директор Дома здравља др Здравко Ждрале и запослени у Служби Хитне медицинске помоћи.

Scroll to Top