НЕЖНЕ И ВАЖНЕ, НАШЕ ПАТРОНАЖНЕ

Као део заједничке иницијативе Министарства здравља и Роса воде, под слоганом „Нежне и важне, наше патронажне“ Роса вода је током прошле године издвајала по 1 динар од сваке боце 1 , 5Л како би унапредила рад Школе родитељства и патронажне службе. Део новца који је сакупљен уложен је у куповину патронажне торбе која је дизајнирана тако да олакша рад у пружању здравствене заштите. Торбе су као донација подељене Патронажним службама ширем земље међу којима је и Поливалентна патронажна служба Дома здравља „Др Бошко Вребалов“ Зрењанин.

Уз торбе достављене су и брошуре, креиране у сарадњи са Републичком стручном комисијом за подршку дојењу и развојну негу новорођенчета. Ова брошура ће у извесној мери растеретити рад патронажне службе, биће од помоћи родитељима и пружити стручне одговоре на нека од најчешћих питања у првим данима родитељства.

„Министарство здравља Републике Србије И Роса вода, желе да Вам се захвале на Вашем преданом раду и посвећености у пружању квалитетне здравствене заштите и подршци коју пружате породицама у првим данима родитељства. Ваша улога у нашој заједници је непроцењива, те стога желимо да Вас охрабримо да наставите да будете извор наде и подршке за све родитеље у Србији“, наводе у Министарству здравља.

Роса ће наставити и током текуће године да прикупља средства за подршку патронажне службе и унапређење рада Школа родитељства.

Зрењанинска Партонажна служба изузетно је захвална Министарству здравља и Роса води на оваквој акцији и донацији. Овакви гестови показују колико су ове службе значајне у нашим заједницама и само су ветар у леђа патонажним сестрама да дају још више себе суграђанима којима су потрeбне.

Scroll to Top