МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ

Међународни дан младих обележава се сваке године 12. августа како би се на питања младих скренула пажња међународне заједнице и прославио потенцијал младих као партнера у данашњем глобалном друштву. Саветовалиште за младе се ове године придружило активистима Канцеларије за младе Града Зрењанин, који су организовали трибину под називом ”Безбедна места за младе”. У трибини су учествовали представници градске власти, просвете, чланови Црвеног Крста и све организације које се баве проблемима младих особа.
Овај дан даје прилику да се прославе и уваже гласови, акције и иницијативе младих људи, као и њихово смислено, универзално и равноправно ангажовање у свим сферама живота.
Међународни дан младих настоји да ангажује младе и има за циљ предузимање иницијатива и акција које ће повећати њихове могућности да напредују на разним пољима.
Млади света суочавају се са различитим изазовима и препрекама, у зависности од тога у ком делу света живе. Млади који живе у развијеним земљама и земљама у развоју склонији су суочавању са менталним и социјалним изазовима, док се млади који живе у неразвијеним земљама земље суочавају са екстремним проблемима укорењеним у недостатку основних потреба као што су образовање, здравство и запошљавање.

Scroll to Top