ДОНАЦИЈА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО

Донација из програма НИС “Заједници заједно”, у виду ултразвучног апарата са три сонде, апарата за бојење препарата за патохистолошку дијагностику, микроскопа за очитавање ћелија грлића материце, две гинеколошке столице прилагођене и особама с инвалидитетом, ЦТГ апарата и стерилизатора, свечано је  уручена представницима Опште болнице “Др Ђорђе Јоановић” и Дома здравља “Др Бошко Вребалов” у Зрењанину. Укупна вредност набављене опреме износи 10,7 милиона динара, а уз ову донацију компанија НИС подржала је и пројекат суфинансирања парова у процесу вантелесне оплодње, који реализује Град Зрењанин, у износу од преко 1,7 милиона динара.

Свечаности, одржаној у одељењу за радиологију Опште болнице, присуствовали су Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС, градоначелник Симо Салапура и директори Опште болнице и Дома здравља, др Игор Китареску и др Милан Миљуш.

Директор Дома здравља Зрењанин др Миљуш рекао је да је слоган НИС-а “Будућност на делу” уствари оно што их је све данас окупило.
“Што се тиче Дома здравља, Града Зрењанина, захвални смо на овом програму НИС-а који траје скоро већ 15 година. Дом здравља је, у оквиру, њега, за 2022. годину добио значајне апарате и опрему, који ће се користити у циљу побољшања репродуктивног здравља и  повећања наталитета”, казао је др Миљуш.

Компанија НИС и Град Зрењанин партнери су у оквиру програма “Заједници заједно” од самог његовог оснивања, 2009. године. Од тада је НИС, само у Зрењанину, подржао 164 пројекта, у вредности од преко 170 милиона динара. У 2022. години, на територији Зрењанина одобрено је 12,5 милиона динара за реализацију пројеката опремања здравствених установа, у циљу очувања репродуктивног здравља и повећања наталитета, као и за подршку у делу финансијске помоћи паровима у процесу вантелесне оплодње.

Scroll to Top