ДОНАЦИЈА ЗАДУЖБИНЕ НИКОЛЕ СПАСИЋА

Служба за здравствену заштиту жена, Дома здравља „Др Бошко Вребалов“, добила је нов колпоскопски апарат као донацију од Задужбине Николе Спасића.

Велика нам је част што је Задужбина у оквиру средстава опредељених за донације током 2019. године увидела потребу нашег Дома здравља за модернизацијом и набавком недостајуће опреме.

У време оснивања, 1922. године, Задужбина Николе Спасића је била највећа на Балкану, а тако је остало и до данас. Тестаментом Николе Спасића је остављено завештање за будуће генерације. Задужбином управља петочлани задужбински одбор (Управни одбор). Спасић је члановима одбора дао леп али изузетно захтеван задатак: „Управљајте овом мојом Задужбином самостално и независно од свих земаљских власти, по својој савести и увиђавности, а према духу времена и потребама одређујте колико ће се и када на коју грану земаљске привреде трошити из прихода“.

Донацијом новог колпоскопског апарата у битном ће растеретити рад Службе за здравствену заштиту жена и омогућити бржи проток пацијената кроз наше амбуланте. Захваљујући овом донацијом, од Задужбине Николе Спасића, комплентирано је опремање сваке амбуланте у Саветовалишту за здравствену заштиту жена модерним колпоскопским апаратима.

У периоду интезивног стављања акцента на превентивне прегледе ова донација Задужбине Николе Спасића у многоме ће помоћи Слижби за здравствену заштиту жена да на квалитетнији, ефикаснији и бржи начин задовоље потребе наших суграђанки.

Scroll to Top