ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ И ПРИЗНАЊА ЗА 2021. ГОДИНУ

Савез здравствених радника Зрењанин поделио годишње повеље и захвалнице својим члановима. 130 хиљада здрвствених радника у свету је преминуло до маја месеца 2021. године од последица корона вируса. Од тога близу 20 хиљада сестара је изгубило живот радећи у најтежим условима са оболелима од корона вируса. У Србији та бројка је око 60, док је на територији Средњобанатског округа живот изгубило 4 медицинске сестре. СУЗРС ову годину посвећује медицинским сестрама и здравственим техничарима Србије.

Сребрни знак, најзначајније признање које се додељује на нивоу једног округа из редова запослених у Дому здравља „Др Бошко Вребалов“ Зрењанин понели су Горан Путић, главни техничар Службе хитне медицинске помоћи и Слађана Станић, главна сестра Патронажне службе. Захвалнице су добиле медицинске сестре Јасмина Ђорђевић и Татјана Пејић.

Друштво лекара Војводине Српског лекарског друштва сваке године додељује годишње награде и признања за претходну годину члановима који су дали допринос професији и Друштву. Кандидате предлажу Подружнице, односно њихова председништва.

Годишње награде се додељују свега четири за целу Војводину и то су: награда за животно дело, награда за научно истраживачки рад, награда за допринос народном здрављу и награда за дугогодишњи рад у примарној здравственој заштити. Такође, додељује се по једна награда најуспешнијем студенту медицине и стоматологије,као и повеља најуспешнијој Подружници у протеклој години. Посебно признање – споменица додељује се постхумно члановима породица, изузетно истакнутим члановима Друштва лекара Војводине.

Награду за допринос народном здрављу за 2021. годину, добила је др Јованка Копривица спец. ургентне медицине запослена у СХМП Дома здравља у Зрењанину.

Захвалнице из редова запослених у зрењанинском Дому здравља добили су др Јелена Банч, доктор медицине и др Бојана Михајловић, лекар на специјализацији из опште медицине

Диплома је додељена др Александару Лазићу, спец. опште медицине, СХМП а плакету добио је Мр сци др Здравко Ждрале, интерниста, Дом здравља „Др Бошко Вребалов“, Зрењанин.

Scroll to Top