АСТМА И ТРУДНОЋА

Докле год је ваша астма под контролом неће утицати на бебино здравље. На срећу, већина лекова за астму се може користити за време трудноће. Већина жена са блажом астмом, симптоме може да држи под контролом пумпицом. Спреј који се налази у пумпици није опасан за здравље бебе. Женама са средње јаком и јачом астмом потребни су јачи лекови. За сада се показало да ни ти лекови нису опасни за здравље бебе.

Шта ако добијем напад астме за време трудноће?

Веома је важно да урадите све што је могуће како бисте астму држали под контролом.Како бисте што боље контролисали болест у трудноћи, консултујте се са својим лекаром.

Шта да радим да избегнем напад астме?

Исто као и са алергијама, прва линија одбране од напада астме је избегавање фактора ризика. Смањите излагање и осталим алергенима, престаните да пушите и избегавајте места где други пуше.

Пазите се да не добијете прехладу или грипу, јер и они могу да изазову астматичне нападе. Ако избегавате све факторе који вас иритирају, смањићете потребу за лековима.

Да ли могу добити астматични напад за време порођаја?

Астматични напади су ретки током порођаја. Али, ако се појаве, могу се контролисати лековима. Не треба да бринете о томе.

Scroll to Top